"Onni"

"Onni"
Onni asuu täällä

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Isoja harppauksia

Mehän ollaan oltu miehan kanssa NIIN reippaita. Huone on siivottu ja kamat on viittä vaille viety muualle. Vielä muutama taulu pitäis saada seinälle ja varapatja varastoon kun sitä ei enää ens viikolla tartte.

En millään malttas oottaa että pääsen kasaamaan tavaroita :D Ei ne Ikean kamat nyt niin vaikeita voi olla. Itse asiassa netissä oli ainaki hoitopöydän kokoamisohjeet että voisin kattoo niitä vähän etukäteen. Kaikki on vielä laatikoissa ku ollaan täällä porukoilla ni ei viiti ihan logistisista syistä vielä avata mitään. Hiukka helpompi kiikuttaa portaita ylös ku on vielä paketissa. Hyvät ohjeet näytti olevan. Kaikista vaikeinta on varmaan ku miljoona erilaista ruuvia pitää käyttää.

Olis mulla tietenki vähän ultrakuulumisia jos jotain kiinnostaa.


16. raskausviikolle asti kasvu on pääasiassa solujen lisääntymistä. Tällöin myös eri elimet erikoistuvat ja sikiö alkaa muistuttaa ihmistä. Tämän jälkeen kasvu muuttuu lähinnä painon ja pituuden lisääntymiseksi. Loppuraskaudesta viikolta 32 alkaen sikiön painonnousu on noin 250 grammaa viikossa.

lähde

Sikiö painaa noin 2200 g. Pituus on noin 43 cm. Iho paksunee, kynnet kasvavat. Suoliston kypsyminen ruuansulatukseen. 
lähde

Reilu pari kiloa, pelkkää onnea ja iloa! Sydämmen rakenteet nyi nyt paremmin eikä niissäkään mitään erikoista. Lapsiveden määrä normaali vaikka raskausdiabeetikoilla se saattaa nousta. Hyvin ollaan kasvussa yläkäyrän alapuolella. Harmi ettei taaskaan saatu käyrän lisäksi muita kuvia. Tällä kertaa syynä oli se ettei neiti ollut kovin kuvuksellisella päällä vaan piti kättä koko ajan naaman edessä. Samanlainen jäärä kun vanhempansakin. Olishan se pitänyt arvata. Päästään vielä pikavilaukselle ennen vappua ja siinä tehdään samalla alatutkimus joten toista neuvolalääkäriä ei tartte ollenkaan.

Meillä oli ensisynnyttäjille tarkoitettu perhevalmennus. Täytyy kyllä myöntää etten itse hirveenä saanu siitä irti. 2x1,5h on lyhyt aika ja ryhmät oli niin isoja ettei ryhmäytymistä tapahtunut. Maanantaina vielä yks isille tarkoitettu kerta. Synnytys on kyllä nyt pyörinyt mielessä. Toistaiseksi vielä suht rauhallisin mielin ja positiivisessa hengessä vaikka tietenkin jännitystä ilmassa. Pitää joskus vähän myöhemmin kirjoitella enemmän näistä fiiliksistä.

Nyt kyllä tuntuu että aika alkaa kiitään
32+5 <3 <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti