"Onni"

"Onni"
Onni asuu täällä

maanantai 24. elokuuta 2015

Haastetta pukkaa... Q&A

Tällä kertaa Iiris Äiti tahtoo kuosiin blogista haastoi mut vastaamaan kysymyksiin... Mulla ei vielä oo oikeen uusia Bloggarikavereita niin suosittelen näihin vastaamista kaikille. Ei viiti aina samoille laittaa...

1. Mikä on tärkein päivärutiinisi?
Päivän tärkein ateria eli aamupala :D Ilman sitä ei päivä lähe käyntiin. Ennen vauvaa se oliki ekana aamun ohjelmassa heti vessassa käynnin jälkeen. Ennen joskus se saatto venyä aika myöhään ku saatoin jumittua vähän koneelle tai jotain… Mutta nyt lähes aina tyty on hereillä joten se pitää eka syöttää ja hoitaa aamuhommat ja muuta joten aika vaihtelee suurestikin.  
Tässä kuvassa ei ole meidän ihan jokapäiväinen aamiainen vaan pikaisesti kyhätty snttäriaamiainen Mikon synttäreiden kunniaksi.

2. Paras kirja, jonka olet lukenut? Miksi?
Oon tykänny lukemisesta aina mutta innostus on todella on/off tyyppistä.
Mun lukuharrastus rajottuu tällä hetkellä lehtiin ja nettikirjotuksiin mutta tykkään kyllä lukea myös romaaneja ja jonkun verran tietokirjallisuutta. Paras lukemani kirja on Diana Gabaldonin muukalainen Se on ensimmäinen osa Outlander nimistä kirjasarjaa. Vihdoin viime syksynä on alkanut kirjoista tehty tvsarja jota esitetään tällä hetkellä Yle Teemalla Outlander – Matkantekijä nimellä. Sarjan ensimmäinen osa oli sellanen joka sai mut innostumaan pitkästä aikaa lukemisesta. Kirjat on hyvin yksityiskohtasesti kirjotettu. Se on samalla kiehtovaa että välillä (esim. sotakohtauksissa) puuduttavaa luettavaa. Olen lukenut vain kolme tai neljä osaa… Pitäisikin ottaa asiaksi lukea sarja loppuun vaikkapa tässä äitiysloman aikana. Vois vaikka pikkasen nipistää tästä datailusta  :D 

Suosittelen kaikille historiallisen, romanttisen tai aikamatkailusta kertovan kirjallisuuden ystäville.


Kuva: Gummerus

3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?

Oon nuorempana onnistunu pääsemän mukaan sellasiin ryhmiin mitkä on reissannu Euroopassa. Kerran oon myös käynyt reissun Afrikassa. Tykkään matkailusta mutta ei se oo mikään pakkomielle johon menee kaikki rahat. Pohjois Amerikassa en oo koskaan käyny mutta USA ja/tai Kanada olis kyllä mahtava nähä.

4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä?
Vaikka tykkään matkustaa, ni tällä hetkellä ajatus ulkomailla asumisesta ei houkuta. Ainakin englanninkielisissä maissa pärjäisin mutta jo Etelä-Suomeen muuttaminen tuntuu vaikealta. Täytyy kuitenkin muutta sinne mistä löytyy töitä.

5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, niin mikä se olisi?
Vaikea kysymys. Jos vain yksi täytyisi valita niin sanoisin Yours. En hirveästi kiinnitä vaatteissa huomiota merkkiin. Vaan sen verran että tiedän niillä olevan ns. plus kokoja. 

6. Lempiruokasi
Oon aika kaikkiruokainen. Tykkään aika perinteisestä ruoasta. Myös etninen on hyvää mutta sieltä valitsen lähes aina tutut ja hyväksi havaitut annokset. Spagetti ja lihapullat NAM :D

7. Tärkein periaatteesi äitinä/naisena?
Kääk, en oo hirveenä miettiny tällasta... Ainakaan sanallisesti. Varmaan se että Äidinrakkaus on unconditional, ehdotonta.

8. Oma juttusi, josta et luovu?
Ystävät <3 <3

9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi? Miksi?
Tytyn syntymä... Ei varmaan hirveenä kaipaa selittelyjä.

10. Oletko kenkä vai laukkuihminen?
Laukku... Tykkään kyllä myös kengistä mutta niitä on niin pirun hankala ostaa... Plus mulla jättijalka.

11. Lempipuuhasi kesällä?
Pikniköinti.. Harmi vaan että harvoin on täydellinen ilma. Ei liian kuuma eikä tuule liikaa... En oo lähtökohtasesti mikään ulkoilmaihminen ehkä tykkää hikoilla. Pitää vissiin opetella että tää typykkä saa raitista ilmaa.

Myös synttärit ja niiden valmistelu on aika jees =)1 kommentti:

  1. Hei!
    Postaustoivetta :) Olisi kiinnostavaa tietää miten on mennyt lapsen syntymän jälkeen. Menikö toipumiseen kauan? Missä vaiheessa sait luvan alkaa esim. harrastaa taas liikuntaa? Jaksaako pikkuvauvaelämässä esim. ollenkaan miettiä liikuntaa ja terveellisiä syömisiä, vai tuntuuko se kaikki vähemmän tärkeältä? Näitä itse mietiskelen nyt kun mennään 28. raskausviikolla...

    VastaaPoista