"Onni"

"Onni"
Onni asuu täällä

maanantai 12. tammikuuta 2015

Ultrakuulumisia ja muita mietteitä...

2. virallinen eli rakenneultra.

Ilmeisesti mun raskausdiabetesdiagnoosista johtuen rakenneultran teki erikoislääkäri. Kokemus oli kyllä positiivinen kun pääsi kattomaan tarkemmin että miltä siellä kohdussa näyttää. Kaikki sormet tallella ja varpaitaki ainaki aika monta :D Sydänki näytti hyvältä mutta kun on kuulemma hieman matkaa siitä laitteen pinnalta sinne sikiön sydämeen ja siitä pitäis niiiiin paljon kaikkee nähä ni ei ihan "täydellisesti" menny tämäkään skannaus. Päästäänpä sitte toiseen ultraan joskus 30-32 viikolla eli maaliskuussa. Samalla katsotaan että miten vauva kasvaa. Tällä hetkellä mennään tukevasti keskikäyrän tuntumasa ja samalla vaihdilla syntymäpaino olis 3500g. Passaa mulle. Laittohan se mut kilpirauhastesteihinki. En kyllä usko että siellä mitään poikkeavaa on mutta käydään nyt ku sanotaan. Kuvia saatiin vaan pari pään sivuprofiilia. Neki oli aika epämääräsen näkösiä. Mutta ihan vauvalta se kyllä näytti. Asento ei ollut paras mahdollinen haarovälin tutkailemiseen mutta SEMIVAHVA tyttöveikkaus sieltä tuli.


22+0

Vaikka tällä hetkellä sikin selviämismahdollisuudet kohdun ulkopuolella on aika mitättömät niin käsittääkseni nyt tehdään kaikki että pieni elämänalku selviää <3 Noin viikko varmaan menee että päästään sinne 500g rajapyykille. 22 viikkoa eli 154 päivää on myös raja sille että voi hake äitiysavustusta. Huomenna onkin ns. Kelaneuvola. Eli saadaan neuvolasta raskaustodistus jonka perusteella kela myöntää äitiysavustuksen eli äitiyspakkauksen (jonka voi vaihtaa myös 140€). on kyllä vähän kahden vaiheilla ton pakkauksen kanssa. Otan kyllä sen ehdottomasti tavarana mutta hieman kutkuttaisi odottaa tämän vuoden pakkausta. Sitä ei o vielä julkistettu. Edelliset halutaan jakaa ensin pois. Tää on tietenki järkevää. Kela kuulemma alkaa panostaa siihen että vaihto alkais tapahtua mahdollisimman lähellä vuoden vaihdetta. Jostain luin että viime vuonna toukokuiset oli ekoja jotka sai tätä uusinta pakkausta. Sehän täytyy hakea viimeistään kaks kuukautta ennen laskettua aikaa. Oon muutamia kertoja käyny kelan sivuilla tutkailemassa nykyistä pakkausta. Se kyllä vaikuttaa ihan kivalta ja olis kiva päästä hypistelemään niitä mahd. pian. Mutta silti sitä miettii että mitä jos se uus onki sitte paljon kivempi :D Kunnon first world problem.

http://www.kela.fi/aitiyspakkaus
3 kommenttia:

 1. Onnea Emma, elätte kyllä jänniä aikoja :) Pakkaus on kyllä kiva esikoiselle, mutta jotenki tuntuu että pakkauksen tyyli on vuodesta toiseen yleensä samanlainen?Että melkeen sama onko viime vuoden vai tämän vuoden pakkaus :)
  Kaikkea hyvää raskauteen ja myös diabeteksen tarkkailuun,mulla ollut myös kahdessa raskaudessa :( Veera N.

  VastaaPoista
 2. Tuolta jostain foorumilta pölähdin tänne :D Samasta kaupungista ja tyttövauvan äiti minäkin, jotta tarvitteko vaatteita, mullon iiiisot kasat kaikkia hörtsylää ja pinkkiä ja söpistä jajajaja :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Veera. Ei se pakkaus varmaan kovin paljon tuu kyllä muuttumaan mutta aina sitä ajattelee että mitä jos... Nyt ku sain ne paperit ni pitäis vaan laittaa eteenpäin ja kattoo että mitä sieltä tulee... Onneks toistaseksi verensokerit on ollu hyvät ja enää tosiaan tarttee vaan kerran viikkoon ottaa se päiväkäyrä ni ei ihan hirveesti tympäse se pistely. Huomenna taas soitto hoitajalle ja katotaan että mitä se sanoo... Toivottavasti sais vieläki harventaa ku etes jouluna ei tullu ylityksiä vaikka söin herkkujaki enemmän ku tarpeeks :D

  Anonyymi, Kyllähän niille pikkuvaatteille aina on tarvis. Pitäiski ihan systemaattisesti laittaa ylös että mitä kaikkee sitä onkaan ettei jää uupumaan.

  VastaaPoista