"Onni"

"Onni"
Onni asuu täällä

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kissa pistoksissa – kiihkeää joulunodotusta.

Hups! siitähän on mennytkin jo tovi kun oon ton viime julkasun kirjottanu…
Raskausdiabetes… Tuntuu jotenki oudolta että diagnoosi lätkästään van yhen sokerirasituksen perusteella. Oon nyt pari viikko mittaillut tolla sormimittarilla ja kaikki arvot on ollu hyviä. Huh helpotus. Tossa torstaina soittelin diabeteshoitajan kanssa ja se sano että voi vähentää käyrien (6 pistosta päivässä) ottamista yhteen tai kahteen kertaan viikossa. Sen lisäksi pitää vielä ottaa yksittäisiä arvoja, varsinki jos syö jotenkin normaalista poikkeavasti. Hirveesti muutoksia mun ei oo tarttenu tehä ruokavalioon. Vaikka mulla on runsaasti ylipainoa niin perusruokavalio on kyllä kunnossa. Nyt vaan täytyy kiinnittää kuidun määrään ja siihen että syö säännöllisesti. Vuorotyössä tää on välillä haastavaa mutta sunnittelulla siitäki selviää. Toisina päivinä paremmin ku toisina. Nyt kyllä helpottaa ku ei tartte niin usein mitata ja näyttää siltä ettei yövuorojakaan oo niin paljon. Saa nähä mitenhän sitä jaksaa herätä aamulla kun on tottunu hiukka pidempiin yöuniin… Mutta onhan se mukavaa kun on illat vapaana. Sitähän vois kokeilla jotain sosiaalista elämää. Täällä taas valvotaan töissä ja kahden yön päästä lähdetäänkin junalla kohti anoppilaa joulun viettoon. Aluksi jännitti kyllä tosi paljon. Ensinnäki tää on eka joulu anoppilassa ja toiseksi tää syömishomma oli aika paljon mielen päällä. Nyt nuo lukemat on kuitenki osottanu että kyllä se varmaan menee ihan hyvin. Pitää vaan ne kaikista sokerisimmat herkut pitää minimissä ja muistaa syyä aina salaattia ruoan kaverina. Onneksi vihannekset ja hedelmät on aina hyvin maistunu mulle.


Eilen tuli keskusneuvolasta lappu että mun rakenneultra-aika on siirretty tammikuulle. Eihän se oo ku reilu viikko enemmän mutta ei millään malttais oottaa.

Ajatella, ens kerralla.ku on neuvola, saadaan laput (mm.) äitiyspakkauksen hakua varten. Näin esikoista ottaessa kyllä ehottomasti haluan äitiysavustuksen nimenomaa pakkauksen muodossa. Se on mahtava asia mikä meille suomalaisille annetaan. 

 mestarikuvaaja asialla :D

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä seuraava päivitys tulee joulun jälkeen joten näihin kuviin ja tunnelmiin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti