"Onni"

"Onni"
Onni asuu täällä

maanantai 18. toukokuuta 2015

Pullamestarin vauvakutsuilla

Matkalla pullantuoksuiseen äitiyteen...

Tykkään kovasti kestitä ja järjestää kaikenlaisia illanistujaisia joten pidinpäs itselleni myös pienimutoiset vauvakutsut eli Baby showerit. Siinäpä vasta mahtava tekosyy saada leipoa ja tavata ystäviä. Usealla ystävistäni on jo lapsia joten sieltä tuli hyviä vinkkejä sekä minulle että vielä lapsettomille ystävilleni.

Monet perinteisistä baby showerleikeistä on lievästi ilmastuina aika kamalia tai muuten vain mauttomia. Vai kuulostaako sulaneiden suklaapatukoiden tarkastelu VAIPASTA, vauvanruokien maistelu tai mahan ympärysmitan arvailu teistä hauskalta... Tai sitten oon vaan hullu kalkkis kellä ei oo mitään huumorintajua. Onneksi kaikki ei suinkan nyt ihan tätä luokkaa ole. Esimerkiksi nimen tai sukupuolen arvuutteluleikit on mukavia. Meille nämä ei kyllä sovi kun sukupuoli on jo kaikkien tiedossa ja olemme nimen päättäneet jo kauaa ennen raskautumista. Nimen taustoistakaan ei olla niin vaiettu vaikka itse nimeä ei olla vielä paljastettu. Halusin että enemmän keskitytään seurusteluun kun niin usein ei keretä näkemään.


Suurin "ohjelmanumero" oli pullan leipominen. Olin jo aamulla tehnyt taikinan valmiiksi ja siitä sitten kaikki sai tehdä muutaman pullan tai korvapuustin. Olen sanaleikkien ystävä ja siitä tulikin teema kutsuille. Samalla saimme pullaa pakastimeen vieraita varten jotka tulevat katsomaan vauvaa. Muutama pulla on kyllä jo syöty meillä on kerennyt käydä vieraita mutta yhtään pullaa ei olla ihan itsekseen otettu. Hyvä, hyvä.






Saivat tytöt kuitenkin arvuutella vauvan syntymäpäivää ja ihmeen oikeassa he olivatkin. Ensimmäinen arvaus osui vasta lasketulle ajalle. Eli toivotaan että tällä viikolla syntyy niin joku on oikeassa









Löysin Adlibriksestä Olga Temosen pullakirjan mistä sai ottaa vinkkiä pullan maustamiseen. Tämän kirjan ohjeella tein myös taikinan ja siitä tuli erittäin onnistunut vaikka itse sanonkin. En ole nimittäin tehnyt kuin kerran tai pari aiemmin yksin taikinan. Nyt uskallan tehdä uudestaankin. Pullat laitettiin heti jäähtymisen jälkeen pakasteeseen joten ne maistuvat ihanan tuoreilta kun ne vaan lämmitetään kunnolla. Nam nam. Eipä tullu sitte otettua pelkistä pullista kuvaa









Koristeena oli pari tällaista ostettua palloa sekä tein ekaa kertaa pompomeja. Ei ollu ihan mikään helpp homma tällaselle poropeukalolle varsinki ku ei ollu valmiit arkkeja vaan leikkasin silkkipaperit isommasta rullasta. Veikkaan että paperit meni jotenki väärin päin kun palloista ei tullu ihan symmetrisiä :D Ei siis kovin kuvauksellisia taidonnäytteitä... Mutta uskallan ehkä tehä uudestaankin.... Ehkä pienemmän eka vielä testiksi.



MENU
  • hedelmäsalaatti
  • tuorejuustodippi/suklaadippi
  • nappi- ja vaunukeksit
  • kolmioleivät
  • suklaapähkinämakeiset
  • nakkipiilot
  • kahvi/cola/vishy
Onneks en alkanu enempää tekemään syötävää kun osa nakkipiiloista on vieläkin pakkasessa ja muutenkin ruokaa jäi meille rääppiäisiin. Veli tuli auttamaan että saatiin loput syötyä ennen ku meni vanhaks...

KIITOS IHANAT YSTÄVÄT mukavasta päivästä. 



6 kommenttia:

  1. Munkin piti pitää kutsut, mutta laiskistuut niin että menimme sitten brunssille hyvien ystävien kanssa. Mutta hei, laitoin sulle haasteen blogiini:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssi varmasti myös hyvä vaihtoehto. Hyvää ruokaa ja juttelua ystävien kanssa onnistuu niinki eikä tartte järkätä ja siivota pahemmin. =)

      Poista
  2. En kestä! Ihanaa miten joku jaksaa! Oispa ollu kiva itekki järjestää. Ootin vain että mulle ois järkätty babyshowerit, mutta eipä vielä oo näkyny ja LA ensviikolla... taitaa jäähä välistä. Aivan ihanan näköset tarjoilut teillä kyllä ollu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =)

      Ja onnea vauvasta. Taitaa olla jo ulkona kun kommentista on aikaa.
      Pullista on tullu kehja kovasti. Pitää ehottomasti ens keralla tehä sama taikina. En kyllä usko että saan niin hyvää koskaan. Moukan tuuria :D Nyt vaan haikeena muistelen kuiinka mahtavia ne baby showereissa tehdyt pullat oli :D

      Poista
  3. Ihanan näkösiä herkkuja! :) Pitäisi itse kanssa järjestää kun äitiysloma alkaa ja saa vauvanhuoneen kuntoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.

      Joo, munki pitäis laittaa vauvahuone taas kuntoon. :D Tulee niin helposti epäjärjestystä kun se on vaan tällä hetkellä vaipanvaihto- ja vauvatavariden säilytyshuone. Nukkuminen ja "hengailu" tpahtuu makuu- ja olohuoneissa.

      Poista